četrtek, 26. januarja 2023

Prešernov dan v Knjižnici Šiška

Prešernov dan bo tokrat prešeren dan v Knjižnici Šiška.

8. februarja pripravljamo raznolike in pestre kulturne dogodke za vse generacije.

Za dobro jutro vas najprej povabimo na Zajtrk ob poeziji, kjer bomo knjižničarji recitirali pesmi nam ljubih poetov in vas povabili, da nam tudi vi preberete kakšno pesem.

Malo pozneje se bomo skupaj z otroki razveselili gledališke predstave. Družinsko gledališče Kolenc bo priredilo pravljico o Prešernovem Povodnem možu, važički Urški, nedeljskem plesu in o strašnem viharju!

Po gledališki predstavi lahko prisluhnete uri pravljic.

Opoldne vabimo na osrednji dogodek dneva Poezijo v mestu – pogovor s pesnico, esejistko, prevajalko in sociologinjo Natašo Velikonja. V središče pogovora bomo umestili knjigo Prostor sred križišč. Zanjo je leta 2022 prejela Jenkovo nagrado. Pogovor bo vodila Petra Koršič.

Da bo Prešernov dan še bolj prešeren, se bodo po vsej knjižnici dogajale zanimive, razgibane, ustvarjalne in izobraževalne delavnice: izdelovanje knjižnih kazal, risanje portretov z ogljem, knjižnični lov na zaklad, pisanje poezije, ogled razstave fotografij knjižnice ter ogled razstave misli Prešernovih nagrajencev.

Na kulturni praznik bomo novim članom podarjali enoletno članarino. S seboj prinesite osebni dokument in kartico Urbana, ki jo sicer lahko kupite tudi v knjižnici.

Program

9.30: Zajtrk ob poeziji / klepet z zvestimi uporabniki knjižnice in branje poezije

10.00: Izdelovanje knjižnih kazal

10.30: Povodni mož / Družinsko gledališče Kolenc

11.30: Ura Pravljic

12.00: Poezija v mestu / Nataša Velikonja in Petra Koršič

Med 8. in 15. uro vas vabimo tudi na:

  • risanje portretov z ogljem,
  • knjižnični lov na zaklad,
  • pisanje poezije,
  • ogled razstave fotografij knjižnice,
  • ogled razstave misli Prešernovih nagrajencev.

Knjižnica Šiška bo odprta od 8. do 15. ure, ostale naše knjižnice bodo ta dan zaprte.

@mestnaknjiznicaljubljana Prešernov dan je prešeren v Knjižnici Šiška 🥳 Se vidimo! #mestnaknjiznicaljubljana #knjiznicasiska #library #librarytok #booktok #presernovdan ♬ Funny Song – Cavendish Music