četrtek, 30. septembra 2021

Razglasitev nagrajencev natečaja Zgodbe mojega kraja 2021

V petek, 1. oktobra 2021, smo v Mestni knjižnici Ljubljana razglasili 10 najboljših zgodb natečaja Zgodbe mojega kraja: Spomini na šolske dni, ki ga je razpisala Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije. Natečaj je potekal od 1. aprila do 1. septembra 2021. Prejeli smo 54 zgodb, ki ustrezajo razpisanim pogojem. Žirija je izbrala 10 najboljših, nato pa izmed njih 3 zmagovalne.

Razglasitev nagrajencev smo posneli ter posnetek objavili na spletni strani knjižnice. Vsi sodelujoči bodo o rezultatih natečaja obveščeni po pošti ali elektronski pošti.

Prvo nagrado, bon za voden ogled Po poti Cankarjeve mladosti na Vrhniki, prejme Slavica Remškar z Vrhnike za zgodbo »Na moji desni je sever«.

Drugo nagrado, letno karto za obisk Živalskega vrta Ljubljana, prejme Tatjana Valetič z Brezovice pri Ljubljani za zgodbo »Športno igrišče na mestni tržnici«.

Tretjo nagrado, 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji Potok, prejme Olga Andjelković iz Ljubljane za zgodbo »Senovška šola mojega otroštva«.

Ostali nagrajenci (v naključnem vrstnem redu), ki prejmejo darilni paket Odgovorne trgovine Natura:
Maja Drolec (Komenda): »Spomini na šolske dni«
Tatjana Leskošek Denišlič (Ljubljana): »Bose noge«
Majda Krajnc (Maribor): »Koraki k polnoletnosti«
Valerija Ravbar (Ivančna Gorica): »Stiški »žgančki« iz leta 1954«
Ivana Jana Cvirn (Sevnica): »Bosonoge dogodivščine«
Peter Bergant (Ljubljana-Dobrunje): »Kodeljevo moje mladosti«
Nada Krajnčan Šušteršič (Kranj): »Spomini na šolske dni«

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim in iskreno čestitamo nagrajencem!

Projekt so podprli: Arboretum Volčji Potok, Odgovorna trgovina Natura, Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika ter Živalski vrt Ljubljana.