ponedeljek, 27. novembra 2023

Zaključek natečaja Nebo in nebesni pojavi

Zaključili smo fotografski natečaj z naslovom Nebo in nebesni pojavi, pri katerem smo iskali spontane trenutke zajete v fotografski objektiv. Komisija v sestavi veleposlanik Republike Poljske dr. Krzysztof Olendzki, Marko Lakovič, Danilo Jakovčič in Mateja Juvančič je izbrala tri najboljše fotografije glede na pogoje razpisa natečaja: Tatjana Gosar – Lunin mrk nad Svetim Jakobom, Boštjan Tovšak – Bodejeva galaksija in galaksija Cigara in Gaja Bizjan – Srečanje Lune in Venere.

Komisija se je odločila, da podeli še tri posebna priznanja za fotografije: Matej Štegar – Nevihta nad Krasom, Matija Urbas – Lunin mrk in Bernarda Conič-Nibera – Brez naslova.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave nagrajenih fotografij in fotografij prispelih na natečaj. Udeležencem natečaja bo nagrade in priznanja podelil veleposlanik Republike Poljske dr. Krzystof Olendzki. Odprtje razstave bo v četrtek, 14. decembra ob 17.30 v Knjižnici Jožeta Mazovca.

Hvala vsem sodelujočim za poslane fotografije in iskrene čestitke nagrajencem. Zmagovalne fotografije si lahko ogledate spodaj.

Nagrajene fotografije

 

Posebna priznanja