petek, 26. maja 2023

Zaključek projekta Mesto bere 2022-2023

Dragi bralci in bralke, veseli nas, da ste se pridružili našim skupnim branjem in sodelovali pri projektu Mesto bere! Letošnja branja bomo zaključili z zgodbami in podelitvijo priznanj in nagrad v petek, 2. junija, ob 17. uri v Knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova ulica 2, v Mediateki knjižnice (podpritličje).

V tej sezoni smo imeli na seznamu branj 63 kratkih zgodb in krajših romanov sodobnih slovenskih in tujih avtorjev in avtoric, ki smo jim dodali še izbor romanov v stripu.

Branja pri projektu bomo zaključili z zgodbami in podelitvijo priznanj in nagrad bralcem in bralkam.

Pozdravili vas bosta direktorica Mestne knjižnice Ljubljana Teja Zorko in vodja projekta Mesto bere Tatjana Pristolič, za pripovedovalski uvod bo poskrbel radijski voditelj in performer Rok Kušlan s pripovedovalsko budnico ob glasbeni spremljavi virtuozinje na violini Jelene Ždrale, pridružila se nam bo odlična prevajalka Maja Kraigher, odlomke iz knjige Obtožba (ki ste jo bralci odlično sprejeli) bo bral Tomaž Pevec, prireditev pa bo povezovala pripovedovalka in voditeljica Katja Preša.

Sodelujoči bralci boste tudi tokrat prejeli priznanja in darila, na prireditvi bomo razglasili tudi najbralce in najbralke pri projektu in vam podarili knjižne nagrade, ki jih podarja založba Modrijan, med sodelujočimi bralci pa bomo izžrebali tudi dobitnika tablice Samsung GALAXY TAB S6 LITE 2022 WiFi Blue donatorja Sip, d.d.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!
ekipa Mesta bere