Na vsebinoNa glavni meni

Pomoč

Prijavite se pri Mein Goethe.de. Če pri Mein Goethe.de še nimate računa, se najprej registrirajte. Po prijavi v Mein Goethe.de pojdite na “Meine Onleihe”, kliknite na “Prijavo” in že lahko uporabljate digitalne medije portala Onleihe.

Pred prijavo preverite, ali:

  • vaš osebni računalnik in ostale naprave izpolnjujejo tehnične zahteve in
  • ali je vaša naprava združljiva z Onleihe (e-zvočne knjigee-knjige).

Namig: Onleihe nudijo le uporabnicam in uporabnikom s prebivališčem izven nemškega govornega prostora. Za rabo Onelihe v nemškem govornem prostoru se obrnite na knjižnico v vaši bližini.

Informacija o Adobe Digital Editions.

Navodila za uporabo na osebnem računalniku in ostalih napravah:

Prenos izposojenih medijev

Osebni računalnik (Windows ali Mac OS)

Datoteko s končnico »acsm«, ki se pojavi pri prenosu ePub naslova, shranite na trdi disk. Datoteko lahko priložite elektronskemu sporočilu, ki ga pošljete na drugo napravo (iPad, iPhone ali iPod Touch). Pri odpiranju priloge na napravi se pojavi možnost »Odpri z Bluefire Reader«. Ko datoteko odprete in vnesete svoj Adobe ID, jo lahko na napravi uporabljate, dokler rok izposoje ne poteče.

Applova naprava

Računalnik povežete z napravo s pomočo iTunes. Izmenjavo datotek izvedete z aplikacijo Bluefire Reader (glejte »Skupna raba« pod prikazom sinhronizacije pri tabulatorju »Aplikacije«). Izbrani ePub dodajte k dokumentom aplikacije Bluefire Reader. ePub se bo avtomatično prenesel na povezano napravo, kjer ga lahko odprete v aplikaciji Bluefire Reader. Natančnejša navodila v angleškem jeziku najdete tukaj.

Direkten prenos na prenosno napravo

Preko brskalnika Safari lahko na portalu Onleihe direktno izberete ePub naslov in ga po uspešni identifikaciji s svojim uporabniškim računom odprete z aplikacijo Bluefire Reader.

Povezave

Najpogosteje zastavljena vprašanja

Več informacij o uporabi sistema

Stik

Za vsebinsko pomoč pri uporabi zbirke se lahko v delovnem času obrnete na Heleno Bučar (01 308 54 10), za tehnično pa na Aleša Klemena (01 308 51 75).