Na vsebinoNa glavni meni

Akreditacija Erasmus za splošno izobraževanje odraslih

TRAJANJE

2022–2027

CILJI

  • Oblikovanje novih izobraževanj s področja trajnostnega razvoja za spodbujanje okoljske trajnosti in odgovornosti.
  • Priprava in nadgraditev (virtualnih) izobraževanj, s posebnim poudarkom na ranljivih skupinah (starejši, posamezniki z nižjimi ravnmi pismenosti in uporabniki s posebnimi potrebami).
  • Podpora in spodbujanje celostnega in sistematičnega izobraževanja ter strokovnega razvoja zaposlenih v slovenskih splošnih knjižnicah.
  • Izgradnja strateških partnerstev in mednarodno sodelovanje.

CILJNA SKUPINA

Zaposleni in uporabniki Mestne knjižnice Ljubljana, posredno pa tudi zaposleni v drugih slovenskih knjižnicah ter širša strokovna in laična javnost.

OPIS

Mestna knjižnica Ljubljana je v okviru programa Erasmus+, Ključni ukrep 1, Učna mobilnost posameznikov v izobraževanju odraslih pridobila Akreditacijo Erasmus za splošno izobraževanje odraslih. Erasmus akreditacija potrjuje, da je organizacija pripravila načrt za izvedbo visokokakovostnih aktivnosti mobilnosti v okviru širših prizadevanj za razvoj svoje organizacije. Institucijam z Erasmus akreditacijo je omogočen poenostavljen dostop do možnosti financiranja v okviru programa Erasmus in bolj prožno financiranje posameznih aktivnosti mednarodnih izmenjav in sodelovanja.

V okviru projekta organiziramo delovne obiske naših zaposlenih v knjižnicah ter izobraževanja naših uporabnikov v tujini. Skupina uporabnikov MKL se v spremstvu naših zaposlenih v tujini udeleži delavnice, tečaja, kulturnih dogodkov ali obišče razstavo ali kulturne ustanove.

Obiskali smo:

STIK

dr. Simona Šinko