Naročila in rezervacije

Naročanje gradiva

Prosto gradivo, ki je trenutno na voljo v naših knjižnicah, lahko naročite po spletu preko storitve Moja knjižnica, z aplikacijo mCOBISS ali pa po telefonu, s klicem v izbrano knjižnico. Naročeno gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva po izvedenem naročilu v knjižnici, kjer ste gradivo naročili.

V primeru neprevzetega naročenega gradiva v navedenem roku zaračunamo stroške neprevzema gradiva po ceniku storitev MKL.

Rezerviranje gradiva

Izposojeno gradivo, ki trenutno ni na voljo v naših knjižnicah, lahko rezervirate po spletu preko storitve Moja knjižnica, z aplikacijo mCOBISS, osebno v knjižnici ali pa po telefonu. Rezervirate lahko do pet enot gradiva. O prispelem rezerviranem gradivu obveščamo po elektronski pošti (brezplačno), preko SMS obvestil oziroma po telefonu ali z dopisnico po pošti (plačljivo).

Rezervirano gradivo vas čaka dva delovna dneva od dneva, ko smo vam poslali obvestilo, da vas gradivo čaka v želeni knjižnici.

V primeru neprevzetega rezerviranega gradiva v navedenem roku vam zaračunamo stroške neprevzema gradiva po ceniku storitev MKL.

Prejemanje SMS obvestil knjižnice je plačljiva storitev, za katero vam mobilni operater zaračuna 0,15 EUR/SMS. Tovrstno prejemanje sporočil omogoča večina mobilnih operaterjev, nekateri  predhodno zahtevajo vaše strinjanje povezano s stroški pošiljanja. Če SMS obvestil ne prejemate, preverite pri svojem mobilnem operaterju, ali tovrstno obveščanje sploh omogoča.

Do težav pri pošiljanju SMS lahko pride v primeru blokade sprejemanja komercialnih SMS sporočil, med katera spadajo tudi tovrstna SMS obvestila. Do težav lahko pride tudi, če imate blokirano številko, poln nabiralnik, predplačniško razmerje ali izklopljen telefon.

V primeru omenjenih težav in ne prejetega obvestila član ni oproščen morebitnega stroška, ki pri tem nastane.

Napovednik

Koledar

« Januar 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri