Naročila in rezervacije

Naročanje gradiva

Prosto gradivo, ki je trenutno na voljo v naših knjižnicah, lahko naročite po spletu preko storitve Moja knjižnica ali pa po telefonu, s klicem v izbrano knjižnico. Naročeno gradivo lahko prevzamete še dva delovna dneva po izvedenem naročilu v knjižnici, kjer ste gradivo naročili.

V primeru neprevzetega naročenega gradiva v navedenem roku vam zaračunamo stroške neprevzema gradiva po ceniku storitev MKL.

Rezerviranje gradiva

Izposojeno gradivo, ki trenutno ni na voljo v naših knjižnicah, lahko rezervirate po spletu preko storitve Moja knjižnica, osebno v knjižnici ali pa po telefonu. Rezervirate lahko do pet enot gradiva. O prispelem rezerviranem gradivu vas obveščamo po elektronski pošti (brezplačno) ali preko SMS obvestil oziroma po telefonu ali z dopisnico po pošti (plačljivo).

Rezervirano gradivo vas čaka dva delovna dneva od dneva, ko smo vam poslali obvestilo, da vas gradivo čaka v želeni knjižnici.

V primeru neprevzetega rezerviranega gradiva v navedenem roku vam zaračunamo stroške neprevzema gradiva po ceniku storitev MKL.

Prejemanje SMS obvestil knjižnice je plačljiva storitev, za katero vam mobilni operater zaračuna 0,15 EUR/SMS. Tovrstno prejemanje sporočil omogoča večina mobilnih operaterjev, nekateri  predhodno zahtevajo vaše strinjanje povezano s stroški pošiljanja. Če SMS obvestil ne prejemate, preverite pri svojem mobilnem operaterju, ali tovrstno obveščanje sploh omogoča.

Do težav pri pošiljanju SMS lahko pride v primeru blokade sprejemanja komercialnih SMS sporočil, med katera spadajo tudi tovrstna SMS obvestila. Do težav lahko pride tudi, če imate blokirano številko, poln nabiralnik, predplačniško razmerje ali izklopljen telefon.

V primeru omenjenih težav in ne prejetega obvestila člani niste oproščeni morebitnega stroška, ki pri tem nastane.

Napovednik

Koledar


« December 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

thl

pionirska

BZ-logo