Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Kako okrepiti samopodobo po preživeli travmi iz otroštva?

Samopodoba je kompleksen pojem, ki zajema več vidikov posameznikovega življenja. Kako se odzivamo na priložnosti, težave in odnose je tesno povezano s tem, kako vrednotimo sami sebe, temelji za kvaliteto samopodobe pa se pričnejo vzpostavljati že v zgodnjem otroštvu. Iz prakse izhaja, da le malo ljudi ta čas preživi brez travm, toda ali smo, če se nam je zgodila travma, obsojeni na dosmrtni občutek nevrednosti in ujetosti? Kako pri tem pomaga psihoterapija? Kako lahko pomagajo bližnje osebe in predvsem, kako lahko pomagamo samemu sebi? In še najpomembnejše vprašanje: ali je negativno samopodobo sploh možno spremeniti v pozitivno?

Tabita Ruiz je zakonska in družinska terapevtka stažistka, ki se pri svojem delu vsakodnevno srečuje s posledicami fizičnega in spolnega nasilja ter s problematiko zasvojenosti pri mladih in v njihovih družinah. Zadnja leta sodeluje predvsem z ustanovami, ki nudijo psihosocialno pomoč otrokom z različnimi travmami ter takim, ki so bili odvzeti staršem.

Predavanja organizira Društvo »UP« v okviru Šole življenjskih veščin in jih sofinancirata Ministrstvo za zdravje in FIHO.