Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Klobuk dol! Globok priklon! Njegovo veličanstvo konj!

Indukcijske slušne zanke

V želji, da bi lahko konjem polepšal življenje, predvsem pa da jih ne bi gledali le kot živ športni rekvizit, je avtor, jahalni učitelj, sodnik za dresuro in mednarodni trener dresure konj, napisal knjigo, ki bi morala vzdramiti čustva in spremeniti odnos do konj na bolje vseh, ki se s konji in drugimi živalmi kakorkoli ukvarjajo.

Pogovor bo vodila Manca Košir.

“Knjiga, ki tudi iz tistega, ki doslej ni imel rad konj, naredi njihovega ljubitelja. Prijatelja. Ker ob branju Humarjevega dela spozna, kako veličastna, lepa in plemenita žival to je. […] Take knjige, kot je Humarjeva, nas učijo prav to: spoštovati druge in drugačne, biti odgovoren za svoje in njihovo bivanje na tem čarobnem planetu, ki ga lahko uničimo ali pa ohranimo. Za človeštvo, živali in rastline.” (Manca Košir)

O avtorju:

Iztok Humar se je rodil v Novi Gorici leta 1952. Po končani srednji veterinarski šoli se je zaposlil v Lipici kot jahalni učitelj, pozneje pa je postal sodnik za dresuro in mednarodni trener dresure konj. Vse življenje je posvetil proučevanju živali, še posebej konj in dela z njimi. Ustanovil je tudi prvo slovensko društvo za odpravo lova v Sloveniji in prvo slovensko društvo za pravice živali.