Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Songi in komadi – Tjaša Fajdiga in Anže Vrabec

Tjaša Fajdiga je petju in plesu posvečena že od malih nog, svoje talente pa je izpopolnjevala tudi na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kamor je bila sprejeta kot prva Slovenka v zgodovini te ustanove. Pred tem se je učila jazz petja na konservatoriju v Amsterdamu, prav tako pa je sodelovala v televizijskem showu Slovenija ima talent, v okviru katerega se je leta 2018 uvrstila v finale. Danes je posvečena predvsem muzikalu, medtem ko poudarek v enaki meri daje pravilnemu dihanju in negi glasu.

Na šestih večerih poletnega koncertno-pogovornega cikla Songi in komadi, ki poteka med majem in septembrom v Knjižnici Prežihov Voranc na Viču, se v družbi muzikologinje Nine Novak ter njenih glasbenih gostov podajamo v bogati svet muzikala. Srečanja so usmerjena v spoznavanje osnovnih prvin tega tudi pri nas vse popularnejšega žanra in v raziskovanje njegovih različnih vidikov, na vsakem od večerov pa se pogovor, skozi katerega pridobivamo znanje za lažje razumevanje ter sprejemanje slišanega, neprestano prepleta z glasbo in nas vabi k dialogu, igri, plesu …

Projekt finančno podpira Mestna občina Ljubljana in je bil izbran na Javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, izvedenih tekom leta 2023 na območju Ljubljane.