ponedeljek, 18. septembra 2023

Selitev Knjižnic Poljane in Nove Poljane

Pripravlja se nova Knjižnica Rog

Od ponedeljka, 25. septembra 2023 dalje, bosta Knjižnica Poljane in Knjižnica Nove Poljane zaprti. Knjižnično gradivo obeh enot bomo preselili in združili v novi Knjižnici Rog, v Centru Rog. Knjižnica Rog bo pričela z obratovanjem za uporabnike v četrtek, 26. oktobra 2023.

V času selitve ne bo možno naročanje in rezervacija gradiva iz omenjenih knjižnic, že izposojeno gradivo iz obeh zaprtih knjižnic lahko člani brezplačno vrnete v katerokoli knjižnici v mreži Mestne knjižnice Ljubljana.

V Centru Rog bo Knjižnica Rog na 300 kvadratnih metrih ponujala 18.000 enot knjižničnega gradiva. Na voljo bo leposlovje za vse starostne skupine ter strokovno gradivo in serijske publikacije s področja ustvarjanja ter kreativnih industrij. Prostorna knjižnica bo dostopna za gibalno ovirane in osebe z vozički. Del bo namenjen najmlajšim, knjižnica pa bo nudila tudi časopisno čitalnico, učilnico, računalnike ter samostojno vračilo gradiva v času, ko bo zaprta. Knjižnica Rog predstavlja priložnost za aktivno preživljanje prostega časa ter delitev znanj, tudi v povezavi z družabnim in kreativnim središčem Center Rog.