Na vsebinoNa glavni meni

Brazilija

Multi-kul-praktik na temo Brazilije smo pričeli v Knjižnici Prežihov Voranc na dan brazilske neodvisnosti (7. 9. 2020) in ga zaključili v ZOO Ljubljana na mednarodni dan živali (4. 10. 2020).

Ob odprtju razstave o živalih in rastlinah Amazonskega pragozda nas je po spletu nagovoril Njegova Ekselenca Renato Mosca, veleposlanik Brazilije.

Vsak dan smo sledili zanimivostim iz Brazilije in amazonskega pragozda na spletnem koledarčku, poleg tega je bilo na voljo reševanje kvizov Robinzonijade. Z jezikovno šolo Jezikovno mesto smo spoznali kar nekaj besedišča v portugalščini. Tečaj portugalščine je vodil Brazilec, ki živi v Ljubljani in je po spletu naslednji dan predstavil Brazilijo. Biologija Irena Furlan iz ZOO Ljubljana je predavala o ekologiji in živalih amazonskega gozda, nato je sledila predstavitev živali. Otroci so lahko poslušali pravljico, ki jo je pripovedovala gospa iz Brazilije. Izvedli smo tudi delavnico capoeire, brazilske borilne veščine.

Na zaključni dan Multi-kul-praktika smo v ZOO Ljubljana obiskali našo stojnico, na kateri smo podelili lepe nagrade, ki so jih med drugimi prispevali Mladinska knjiga, Botanični vrt, Veleposlaništvo Brazilije in brazilski nogometaš Marcos Tavares. Ta je vas presenetil z darovanimi žogami s podpisom.

Napovednik

Razstava

Flora in favna Amazonije

Gradivo

Gradivo

 

Video vsebine

Podporniki

Za sodelovanje se zahvaljujemo Veleposlaništvu Brazilije v LjubljaniSlovenski kinotekiZOO LjubljanaJezikovnemu mestuCapoeiri SlovenijaDNK Akademiji Marcos TavaresBotaničnemu vrtuMladinski knjigi in Escobarju.