Včlanite se

Za vpis v MKL potrebujete osebni dokument, s katerim se oglasite v katerikoli naši knjižnici in opravite vpis. Ob poravnavi enoletne članarine boste poravnali še strošek za člansko izkaznico – Urbana. V kolikor Urbano že imate, jo prinesite s seboj in v knjižnici vam bomo nanjo natisnili vašo evidenčno številko ter če bo potrebno tudi ime in priimek. Lahko pa se v naših knjižnicah identificirate tudi z mobilnim telefonom, ki vam ga registriramo v knjižnici.

Otroci do 14. leta starosti se vpisujejo ob prisotnosti enega od staršev ali skrbnika, ki mora imeti s seboj svoj osebni dokument in osebni dokument (lahko tudi rojstni list) otroka. Mladostniki od 14. leta starosti pa se lahko vpišejo samostojno s svojim osebnim dokumentom. Otroci in mladostniki morajo imeti za izposojo gradiva iz mladinskih oddelkov knjižnic MKL svojo člansko izkaznico.

Urbana – članska izkaznica

Mestna kartica Urbana je tudi članska izkaznica Mestne knjižnice Ljubljana. Če svojo Urbano že imate, jo ob vpisu v knjižnico prinesite s seboj. Če ste že naš član ali bi to radi postali in še nimate svoje Urbane, jo lahko kupite v knjižnici po veljavnem ceniku

Uporaba knjižnice in knjižničnih storitev je mogoča le s člansko izkaznico – Urbano. V vseh knjižnicah MKL sta omogočena nakup kartice Urbana in njeno polnjenje z dobroimetjem.

Ob prvem vpisu vašega predšolskega otroka v katerokoli našo knjižnico boste zanj prejeli brezplačno Urbano – člansko izkaznico knjižnice. Izberete lahko Urbano, ki jo bo otrok lahko kasneje koristil tudi za druge storitve v Mestni občini Ljubljana (LPP, BicikLj, vzpenjača ipd.), ali pa izberete Urbano, ki bo zgolj za uporabo knjižničnih storitev. Ob vpisu imejte s seboj otrokov in svoj osebni dokument.

Več o pogojih včlanitve in članstvu

Pravilnik o poslovanju Mestne knjižnice Ljubljana z uporabniki

Osnovne informacije za člane in uporabnike

Mali PoP

Varovanje osebnih podatkov

Napovednik

Koledar

« Maj 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31