Včlanite se

Za vpis v MKL potrebujete osebni dokument, s katerim se oglasite v katerikoli naši knjižnici in opravite vpis. Ob poravnavi enoletne članarine boste poravnali še strošek za člansko izkaznico – Urbana. V kolikor Urbano že imate, jo prinesite s seboj in v knjižnici vam bomo nanjo natisnili vašo evidenčno številko ter če bo potrebno tudi ime in priimek. Lahko pa se v naših knjižnicah identificirate tudi z mobilnim telefonom, ki vam ga registriramo v knjižnici.

Otroci do 14. leta starosti se vpisujejo ob prisotnosti enega od staršev ali skrbnika, ki mora imeti s seboj svoj osebni dokument in osebni dokument (lahko tudi rojstni list) otroka. Mladostniki od 14. leta starosti pa se lahko vpišejo samostojno s svojim osebnim dokumentom. Otroci in mladostniki morajo imeti za izposojo gradiva iz mladinskih oddelkov knjižnic MKL svojo člansko izkaznico.

Urbana – članska izkaznica

Mestna kartica Urbana je tudi članska izkaznica Mestne knjižnice Ljubljana. Če svojo Urbano že imate, jo ob vpisu v knjižnico prinesite s seboj. Če ste že naš član ali bi to radi postali in še nimate svoje Urbane, jo lahko kupite v knjižnici po veljavnem ceniku

Uporaba knjižnice in knjižničnih storitev je mogoča le s člansko izkaznico – Urbano. V vseh knjižnicah MKL sta omogočena nakup kartice Urbana in njeno polnjenje z dobroimetjem.

Ob prvem vpisu vašega predšolskega otroka v katerokoli našo knjižnico boste zanj prejeli brezplačno Urbano – člansko izkaznico knjižnice. Izberete lahko Urbano, ki jo bo otrok lahko kasneje koristil tudi za druge storitve v Mestni občini Ljubljana (LPP, BicikLj, vzpenjača ipd.), ali pa izberete Urbano, ki bo zgolj za uporabo knjižničnih storitev. Ob vpisu imejte s seboj otrokov in svoj osebni dokument.

Spletni vpis – NOVO

V knjižnico se po novem lahko polnoletne fizične osebe vpišete s spletnim obrazcem in spletnim plačilom članarine, ki znaša 15,00 EUR. V spletni obrazec vnesite svoje osebne podatke, kot so navedeni v vašem osebnem dokumentu.

Obveščamo vas, da je za uveljavljanje ugodnosti postopek vpisa potrebno opraviti osebno v knjižnici. Prav tako spletnega vpisa ne morejo koristiti pravne osebe.

Navodila za spletni vpis najdete tukaj

Po opravljenem spletnem vpisu in plačilu članarine lahko dostopate do vseh naših oddaljenih storitev: izposoja e-knjig na portalu Biblos, e-viri, uporaba storitve Moja knjižnica, rezervacija izposojenega in naročilo prostega gradiva. Za uporabo ostalih storitev knjižnice, ki jih opredeljuje 10. člen Pravilnika o poslovanju MKL z uporabniki, opravite dopolnitev vpisa v skladu z 12. in 14. členom, kar lahko storite ob prvem obisku katerekoli naše knjižnice.

Spletni vpis je še posebej primeren za vse, ki ne živite v Ljubljani ali v Sloveniji, saj omogoča uporabo e-knjižnice z oddaljenim dostopom. V Bibilosu imamo trenutno za vas naročenih čez 1.500 e-knjig.

Navodila za plačilo dolga (tudi članarine) v knjižnici najdete tukaj

Ob morebitnih težavah pri spletnem vpisu nam pišite na info@mklj.si.

Več o pogojih včlanitve in članstvu

Pravilnik o poslovanju Mestne knjižnice Ljubljana z uporabniki

Osnovne informacije za člane in uporabnike

Mali PoP

Varovanje osebnih podatkov

Napovednik

Koledar

« September 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30