Arhiv novic

Na kulturni praznik smo s Prešernom potovali po železni cesti in se iz Ljubljane pripeljali vse do morja. Ustavljali smo se na peronih in se vsakič znova malo oddahnili od vrveža sonetov ter hitrega plesnega koraka Povodnega moža. Cilj je bil morje, kjer je Povodni mož zazibal Urško, gledalci pa so se mudili ob sonetih.

France Prešeren žal ni dočakal prihoda vlaka v Ljubljano leta 1849. Umrl je približno pol leta pred uradno otvoritvijo odseka proge Celje – Ljubljana (16. 9. 1849) cesarske južne železnice, ki je preko Ljubljane povezovala Dunaj in Trst. Očitno se je vlaka zelo veselil in bi se z veseljem popeljal z njim, zato ga vzemimo v svojo družbo in se usedimo na vlak!
Izložba v Knjigarni Konzorcij ima novo preobleko, ki jo je zasnovala akademska slikarka in ilustratorka Maja Kastelic. V njej sije knjižna bera zlatih hrušk skupaj z literarnimi junaki, ki so pokukali iz knjig. Jih prepoznaš?

Spoštovani uporabniki in obiskovalci knjižnic!

Naj vam ob slovesu starega leta, ki je bilo letos res posebno, zaželimo zdravja, miru, dobre volje in sproščenega srečevanja z vašimi najbližjimi. Hvaležni smo, da ste kljub omejitvam, ki nam jih je naložil ta izredni čas vseeno brali in obiskovali naše knjižnice, četudi na daljavo; da ste pri nas našli tisto, kar ni moč najti drugod - odlično knjigo, film, glasbo, zanimivo predavanje, izobraževalno ali poučno delavnico ali pravljico, ki ste jo poslušali z otrokom v naročju. Hvaležni smo, da ostajate naši zvesti člani še naprej in da se nam pridružujete tudi novi.

Zaposleni MKL vam v novem letu 2021 želimo obilo bralnih užitkov ter naših skupnih srečanj polnih optimizma, strpnosti in poguma!

Mag. Teja Zorko, direktorica

V Belfastu rojena pisateljica Anna Burns je za roman Mlekar (Milkman) prejela eno najvrednejših literarnih priznanj, 100.000 evrov vredno mednarodno nagrado mesta Dublin. Anna Burns je sicer za Mlekarja, v katerem podaja prvoosebno izpoved dekleta o življenju v tradicionalni severnoirski skupnosti ob koncu 20. stoletja, leta 2018 prejela tudi nagrado man booker.

Uredili in dopolnili smo nekaj predstavitev za Priročnik 2020 in za predstavitev založb in njihovih knjig, ki so letos prejele znak za kakovost zlata hruška. Tako si na naši strani lahko ogledate naslednje predstavitve: Priročnik / Kinodvor / Zlate hruške.

V Mestni knjižnici Ljubljana se med 25. novembrom in 10. decembrom pridružujemo mednarodnim dnevom boja proti nasilju nad ženskami in z Mestno občino Ljubljana, drugimi javnimi zavodi MOL, nevladnimi organizacijami ter policijo širimo glas o aktivnem preprečevanju vseh oblik nasilja nad ženskami, tudi v času epidemije. Letošnje geslo je Pobarvajte svet oranžno s podnaslovom Podpri s sredstvi, odgovori, prepreči in zbiraj.

Letošnji 36. e-slovenski knjižni sejem se odvija spletno, a bo prav tako živ in sila zanimiv. Vabimo vas k ogledu in obisku bogatega programa in nakupu knjig, s čimer boste podporli ustvarjalce in založnike. 

Ob Dnevu splošnih knjižnic praznujemo z vami in vam, če še niste člani Mestne knjižnice Ljubljana, podarjamo enoletno članarino.

Stran 1 od 67

Koledar

« Februar 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri