Arhiv novic

Dragi obiskovalci knjižnice!

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa po Sloveniji smo se odločili, da do nadaljnjega odpovemo vse prireditve, dogodke in izobraževanja v knjižnicah MKL.

Na podlagi smernic in priporočil RS in NIJZ vas bomo sproti obveščali o morebitnih spremembah. Vse knjižnice še vedno delujejo po rednem obratovalnem času.

POMEMBNO

Obiskovalce v primeru obolelosti naprošamo, da ne prihajate v knjižnico. Izposojeno gradivo lahko podaljšate v spletni aplikaciji Moja knjižnica ali nas pokličete.

Najnovejše informacije o koronavirusu najdete tukajPreberite, kaj lahko naredimo, da ne okužimo sebe in drugih!

(Knjižnica Jarše)

Multi-kul-praktik nekateri zagotovo poznate, saj smo prejšnja leta že spoznavali Francijo in Hrvaško. Tako veste, da se dogaja veliko zanimivega, poučnega, zabavnega in tudi resnega. Letos bomo spoznavali Brazilijo!

'Multi-kul-praktik: Brazilija' je zaradi preprečevanja okužb s koronavirusom prestavljen na oktober!

»...vzeti v roko knjigo, je poseben čar, ki ga ne more nadomestiti nič...«

(Martin Žnideršič, Ljubljana: glasilo Mestne občine Ljubljana. Št. 1, januar 2011, str. 39)

Zakaj nam pisanje in pogovor pomagata okrevati?

ponedeljek 10. februar ob 19.30 – mag. Violeta Irgl

V okviru pogovornega večera bo predstavljena znanstvena razlaga zakaj sta pisanje in pogovor o obremenjujočih izkušnjah lahko tako učinkovita in nam pomagata okrevati. Del večera bo namenjen tudi predstavitvi in branju poezije pesniške zbirke Violete Irgl: Evino srce.

Pogovor bo vodila Jana Debeljak.

Lepo vabljeni!

Osebni dnevnik kot metoda osebnostne rasti

sreda 12. februar ob 19.30 – mag. Violeta Irgl

V okviru izobraževalno-izkustvene delavnice bodo podane smernice, ki pomagajo ozavestiti pretekle življenjske izkušnje in jih povezati v smiselno celoto – življenjsko zgodbo.

Lepo vabljeni!

Kje raste volna?

četrtek 13. februar ob 17.00 – Maša Uran

Izvedeli bomo, kje raste volna, potipali jo bomo … z volneno toploto skozi mrzle dni. Tokrat bomo poleg naših ušes zaposlili še naše prstke …

Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Mozaiki – reciklažno-ustvarjalna delavnica za otroke

petek 14. februar ob 17.00 – Ustvarjalni kotiček

Slika ni nujno narisana ali naslikana. Na delavnici ustvarjamo slike brez barvic, flomastrov, svinčnikov, voščenk ali temper! Kako? Tako, kot nekoč Rimljani – iz majhnih barvnih koščkov, ki jih sestavimo v mozaik. Delavnica je namenjena učencem različnih starosti in se vsebinsko
povezuje z zeleno knjižnico.

Vabljeni otroci od 6. leta naprej!

Prešernov dan bo prešeren dan v Mostah!

Knjižnica Jožeta Mazovca bo v soboto, 8. februarja 2020, odprta od 8. do 15. ure. Ostale knjižnice MKL bodo ta dan zaprte. Vsem novo vpisanim članom bomo na kulturni praznik podarili enoletno članarino.

Lepo vabljeni v Knjižnico Jožeta Mazovca!

Knjižnica Prežihov Voranc bo od sobote, 1. februarja, do vključno ponedeljka, 3. februarja 2020, zaprta zaradi inventure in preopreme knjižničnega gradiva. Morebitna zamudnina se v tem času ne bo beležila.

Prosimo vas za razumevanje in vas vabimo k obisku naših ostalih knjižnic.

Gradivo iz Knjižnice Prežihov Voranc lahko v teh dneh vrnete v naših drugih knjižnicah, storitve vam ne bomo računali.

Novo bralno skupino poezije Četrtkovci vodijo članice in člani literarne revije Novi zvon in vabijo vse ljubitelje poezije, da se jim na srečanjih pridružijo. Vsako srečanje bralnega kluba bo tematsko obarvano in predhodno bo objavljen (neobvezen) seznam izbranih slovenskih in tujih pesniških zbirk.

Najlepši del zime so zagotovo zimske počitnice (17. 2.–21. 2. 2020), zato smo knjižničarji za vas pripravili pester program. Upamo, da boste med raznoliko ponudbo delavnic našli takšno, ki vam bo všeč. Vabljeni v naše knjižnice!
Vabimo vas na tradicionalni Pravljični večer za odrasle v sredo, 22. januarja 2020, ob 19. uri v Knjižnico Prežihov Voranc, ki ga organizira Mariborska knjižnica v sodelovanju s partnerskimi in pridruženimi knjižnicami.
V letu 2020 si bo mogoče v dvorani Slovanske knjižnice poleg čeških ogledati tudi slovaške filme, ki jih druži skupna tema – humor.
Stran 1 od 61

Napovednik

Koledar

« April 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri