Arhiv novic

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

Vabimo vas na Strokovno sredo, ki bo izjemoma v torek, 20. marca 2018, ob 10. uri, v Knjižnici Otona Župančiča v dvorani v 3. nadstropju.

Zaradi menjave požarnega zidu na sistemskih strežnikih v soboto, 3. 3. 2018, od 14. do predvidoma 16. ure ne bo delovala storitev dostopa na daljavo do elektronskih podatkovnih zbirk. Za morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo.
V Knjižnici Prežihov Voranc bomo v okviru projekta Multi-kul-praktik predstavili različne dežele, njihove jezike, običaje, ljudske pravljice, pesmi, igrače, praznovanja, umetnost, znanost in celo jedi. Multi-kul-praktik je multi, kul in še praktičen, ker širi obzorja, izobražuje ter navdihuje. Letos se je zasidral v Franciji, deželi umetnikov, dobre hrane, bogate zgodovine in parfumov. V dveh dneh, 9. in 10. marca 2018, se bo o Franciji našlo marsikaj zanimivega za vsakogar, od najmlajših do malo starejših, ki ste še vedno radovedni, se radi igrate, ustvarjate in umetniško izražate.
Kitarist Andrej Ofak je v sodelovanju s harmonikarjem Borutom Morijem ustvaril album The Echoes of River Drava, ki prehaja med jazzovsko, improvizacijsko, klasično in ljudsko glasbo, na portalu Jazzetna pa je bil izbran za enega od treh albumov leta. Nina Novak, univ. dipl. muzikologinja in kritičarka, se bo z njim dotaknila vplivov domačega okolja, ustvarjanja s tesnim prijateljem in zavezanosti akustičnosti.
Naziv Branju prijazna občina, ki ga podeljujeta Združenje splošnih knjižnic in Skupnost občin Slovenije, se v letu 2018 ponovno podeljuje. Po uspešnem prvem natečaju v letu 2017, ko je med 27 prijavljenimi občinami nazive prejelo 18 občin – med njimi tudi Ljubljana – se projekt nadaljuje. Projekt je pritegnil veliko zanimanja za uvedbo dobrih praks v lokalnih skupnostih na področju bralne kultura in bralne pismenosti, kar je bil osnovni cilj projekta.
Zaradi zimskih razmer danes odpade obisk Potujoče knjižnice v kraju Smolnik, saj je cesta do tja preveč nevarna in poledenela. Vseeno pa vas obiščemo v DSO Vič – Rudnik (Bokalce) in Dvor, in sicer po običajnem urniku. Prosimo za razumevanje.
Obveščamo vas, da bo Knjižnica Dobrova v sredo, 14. 2. 2018, zaprta zaradi inventure knjižničnega gradiva. Morebitna zamudnina se v tem času ne bo beležila. Prosimo vas za razumevanje in vas vabimo k obisku naših ostalih knjižnic.
Zaradi snega na cestišču danes odpade obisk Potujoče knjižnice v krajih: Center starejših Trnovo, Jezero, Goričica, Matena, Barje. Hvala za razumevanje!
Trinajstčlanski Strokovni odbor Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2017 z naslovom Odklenjeni kriki (Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska: Katja Kemperle, mag. Darja Lavrenčič Vrabec, Ida Mlakar Črnič, Tone Obadič, Kristina Picco in Vojko Zadravec; zunanji člani: dr. Tina Bilban, mag. Tilka Jamnik, dr. Gaja Kos, Manca Perko, Petra Potočnik, Zarika Snoj Verbovšek in Katja Stergar) je med 729 vrednotenimi deli, ki so izšla v letu 2016, podelil 136 knjigam znak za kakovost zlata hruška, od tega 59 izvirno slovenskim. V kategoriji slovenskih leposlovnih knjig je priznanje dobil roman Evangelij za pitbule Jiřija Bezlaja.
Stran 1 od 42

Napovednik

Koledar

« Marec 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

thl

pionirska

BZ-logo