Arhiv novic

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

V sklopu projekta Spletna dostopnost portala Biblos in zvočna knjiga KSS Minke Skaberne, ki jo vodita založba Beletrina in Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, se izvaja anketna raziskava, ki se nahaja na sledeči povezavi: https://www.1ka.si/a/201597.
Slovanska knjižnica in Mednarodni klub slovanskih rojakov RUSLO vabita na ogled filmov iz ruskega cikla. Na večernih filmskih projekcijah letno predstavimo štiri kvalitetne filme klasične in sodobne ruske kinematografije s slovenskimi podnapisi. Uvodno predstavitev vsakega filma izvede prevajalka in članica kluba Ruslo Anja Dorošenko.

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

Zdravje! je cikel rednih mesečnih predavanj, s katerimi posegamo na že uveljavljena področja, ki nam lahko pomagajo do boljšega zdravja in do tistih novih rešitev, ki jih moramo še spoznati. Srečevali se bomo mesečno v Knjižnici Bežigrad.
Matura '19 je serija delavnic za pripravo na maturo iz slovenskega jezika pod vodstvom Tanje Tomšič, profesorice slovenščine in zunanje ocenjevalke na splošni maturi. Srečevali se bomo dvakrat mesečno v Knjižnici Bežigrad.
8. februarja vas vabimo na praznovanje slovenskega kulturnega praznika v Knjižnico Prežihov Voranc na Viču. Vse nove člane bomo obdarili z brezplačno enoletno članarino, podarjali vam bomo knjige, pripravili pa smo tudi pester kulturni program. Knjižnica Prežihov Voranc bo odprta med 8. in 15. uro, ostale knjižnice bodo ta dan zaprte.
Na Areni mladih bomo ta petek in soboto, 25. in 26. januarja 2019, vsem študentom, ki se boste oglasili na naši stojnici in še niste naši člani, podarili enoletno brezplačno članstvo v Mestni knjižnici Ljubljana. Našo stojnico poiščite v sklopu zavodov Mestne občine Ljubljana in se na licu mesta vpišite v največjo knjižnico v mestu. Na stojnici si boste lahko ob igranju pikada in igre Spomin priigrali uporabne nagrade. Se vidimo na Gospodarskem razstavišču!
Knjižnica Polje bo od srede, 30. januarja, do sobote, 2. februarja 2019, zaprta zaradi inventure knjižničnega gradiva. Morebitna zamudnina se v tem času ne bo beležila. Prosimo vas za razumevanje in vas vabimo k obisku naših ostalih knjižnic. Gradivo iz Knjižnice Polje lahko v teh dneh vrnete v naših drugih knjižnicah, storitve vam ne bomo računali.

Enkratna priložnost za vse otroke, ki bi se želeli naučiti nekaj besed v kitajskem jeziku in napisati kakšno kitajsko pismenko.

Stran 1 od 54

Napovednik

Koledar

« Marec 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo