Arhiv novic

Telefonski povezavi 01 308 54 10 in 01 308 54 11 v Knjižnici Polje trenutno ne delujeta, a knjižnica posluje normalno. Če želite po telefonu podaljšati gradivo, ki ga imate izposojenega v Knjižnici Polje, lahko to storite s klicem v naše druge knjižnice.
Knjižnica Šentvid vas vabi na prireditev Jesensko srečanje Četrtne skunosti Šentvid, ki bo  soboto, 8. septembra 2018, med 11. in 15. uro na ragbi igrišču Oval (Stanežiče). Sodelovali bomo vsi, ki delujemo na področju Četrtne skupnosti Šentvid (knjižnica, društva, šole, vrtci …).
Na portalu Biblos, kjer si člani MKL lahko brezplačno izposojate in izbirate med naročenimi 1.545 e-knjigami, je po novem dostopnih tudi nekaj naslovov v hrvaškem jeziku. Vabljeni k branju.
Poleti je čas, da delate vse tisto, kar najrajši počnete: ustvarjate, se družite in se kaj novega naučite na sproščen način. Zato vas vabimo, da obiščete naše knjižnice, kjer bomo poskrbeli, da nam bo v vročih dneh prijetno in zabavno. Pridružite se nam!
Knjižnica Vodice bo v petek, 27. 7. 2018, zaprta zaradi vzdrževalnih del. Prosimo vas za razumevanje in vas vabimo k obisku naših ostalih knjižnic.
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Vili Podrožnik vročil listine o častnem pokroviteljstvu ustanovam pobudnicam Nacionalnega meseca skupnega branja 2018. Listino o častnem pokroviteljstvu smo prejele naslednje ustanove pobudnice: Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo slovenskih pisateljev, Mariborska knjižnica, Mestna knjižnica Kranj, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije.
V Občini Velike Lašče je bila prvega junija letos na pobudo tamkajšnjega župana Antona Zakrajška in Mestne knjižnice Ljubljana, Knjižnice Frana Levstika postavljena Bralnica pod lipo, ki je postala naša prva knjigobežnica.
Julija in avgusta ste vabljeni na javni kopališči Kolezija in Kodeljevo v Knjižnico ob vodi. Kopalci lahko ob bazenu prebirate različne romane v slovenskem in angleškem jeziku, ter knjige za otroke in najstnike. Izposoja knjig je brezplačna in možna brez članske izkaznice, gradivo le vzamete s police in ga vrnete, preden zapustite bazen.
Te jeseni čaka še matura ali si želiš popraviti svojo oceno iz znanja slovenščine?
Poletje je poseben čas, ko si radi vzamemo čas za branje. Obiskovalci knjižnic v tem času največkrat povprašujete po novejših knjižnih naslovih, ki so zaradi velikega zanimanja večinoma izposojeni. A v naših knjižnicah se skrivajo tudi druge zanimive, kvalitetne in malce pozabljene knjige.
Stran 1 od 48

Napovednik

Koledar

« September 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

thl

pionirska

BZ-logo