Arhiv novic

Dragi Robinzon in Robinzonka, vabimo te na zaključno prireditev kviza Robinzonijada v informacijski džungli, ki bo v petek, 16. novembra 2018, ob 18. uri v Knjižnici Prežihov Voranc.
Zaradi prireditve Noč in dan s Cankarjem bo Slovanska knjižnica za redno poslovanje zaprta v petek, 16. 11. 2018, od 12. ure dalje, ter v soboto, 17. 11., cel dan. Vabimo vas, da se nam v tem času pridružite in prisluhnete 24. urnemu branju Cankarjevih del v prostorih velike čitalnice.
Vse osnovnošolce vabimo na zanimive ustvarjalno-izobraževalne delavnice, s katerimi si boste popestrili jesenske počitnice. Verjamemo, da se bo za vsakogar našlo kaj zanimivega, zato se nam pridružite in koristno ter zabavno preživite svoj prosti čas.
Vabljeni na predstavitev 13. cikla Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza z naslovom Na, rod, na! Galerija!, ki bo 24. oktobra 2018, ob 10. uri, v Narodni galeriji v Zlati dvorani.
V petek, 19. 10. 2018, bo v Knjižnici Otona Župančiča potekal 5. festival domoznanstva, posvet domoznanskih knjižničarjev Domfest z naslovom Domoznanstvo v lokalni skupnosti – prostor sinergije in sodelovanja.

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

Obveščamo vas, da je v ponedeljek, 1. 10. 2018, prišlo do izpada v sistemu za pošiljanje e-obvestil o skorajšnjem poteku roka izposoje, o skorajšnjem prejemu opomina, o rezervaciji gradiva ipd. Obvestila so bila poslana naknadno, 4. 10. 2018.
Med 1. in 30. oktobrom z bralnim projektom Sodobni slovanski romani: Od Triglava do Vardarja izpostavljamo sodobno slovansko leposlovje iz dežel bivše Jugoslavije. Ponujamo vam izbor kvalitetnega leposlovja in vas vabimo, da si z njimi popestrite jesenske dni.
Kulturna dediščina je del nas, del okolja in družbe, v kateri živimo. Obdaja nas povsod: v domovih, stavbah naših vasi in mest. Bogata bera dediščine nas vabi v splošne knjižnice, muzeje in galerije, vse do arheoloških najdišč. Dediščina pa niso le najdbe, dolgočasni zidovi in zaprašena umetnost, temveč njen vonj veje iz tradicionalnih veščin, obrti in druge nesnovne dediščine, iz zgodb in pesmi naših dedkov in babic, iz tradicionalnih jedi in filmov, ki jih gledamo. Kulturna dediščina nas povezuje v svoji raznolikosti. Zahvaljujoč tehnološkemu razvoju in internetu je danes bolj dostopna kot kdaj koli prej. Leto 2018 bo evropsko leto kulturne dediščine, leto najrazličnejših dogodkov in projektov, organiziranih z namenom vzbuditve zanimanja za kulturno dediščino v javnosti. Pridružite se nam pri njegovem praznovanju.
Če ste nas na zadnje toplo petkovo popoldne iskali v parku, ste zamudili zaključno zabavo Dan za Poletavce in NajPoletavce, ki smo jo letos prvič pripravili na Ploščadi Kozolec. Čeprav nas tokrat – kot že sedem let zapovrstjo – ni obkrožala gosta zelena trava, so ploščad med visokimi stavbami v zelenih majčkah poživeli naši poletni bralci, ki so si s pol ure branja na dan prislužili priznanje in majico.
Stran 1 od 50

Napovednik

Koledar


« November 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

thl

pionirska

BZ-logo