Arhiv novic

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

Ni dolgo časa nazaj, ko ste osnovnošolci ponovno ali prvič sedli v šolske klopi, že so tu jesensko obarvane počitnice. Želimo vam veliko toplih in lepih dni v naravi, ker pa je vreme v tem času pogosto muhasto, smo v knjižnici poskrbeli za to, da vam ne bo dolgčas. Verjamemo, da se bo za vsakogar našlo kaj zanimivega, zato se nam pridružite in koristno ter zabavno preživite svoj prosti čas.
Na Dan reformacije, 31. 10. 2017, in na Dan spomina na mrtve, 1. 11. 2017, bodo vse naše knjižnice zaprte. Ostale dni v tednu, 30. 10. 2017 ter 2. in 3. 11. 2017, obratujemo po rednem obratovalnem času.
Vabljeni na predstavitev 12. cikla Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza z naslovom KRAS ≡ KAMEN + VODA, ki bo 25. oktobra 2017, ob 10. uri, v Notranjskem muzeju Postojna, Kolodvorska cesta 3, Postojna.

Sodelavka uredniškega odbora Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig dr. Tina Bilban, ki je med drugim kritičarka, raziskovalka, pisateljica in aktivna sodelavka Slovenske sekcije IBBY, je v ugledni mednarodni strokovni reviji Bookbird, ki jo izdaja Mednarodna zveza za mladinsko književnost s sedežem v Baslu (Švica), objavila prispevek z naslovom Perception and Reception of Nonfiction for Children and Youth in Slovenia.

Mestna knjižnica Ljubljana je izdala novi številki publikacije Ljubljana med nostalgijo in sanjami, ki jo urejuje in pripravlja Slovanska knjižnica, Center za domoznanstvo in posebne humanistične zbirke pri Mestni knjižnici Ljubljana.

Posodobili in optimizirali smo mobilno stran Mestne knjižnice Ljubljane, da boste lahko po njej še lažje brskali s svojimi pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. Mobilnim napravam prilagojena predstavitev vsebin je preglednejša in uporabniku prijaznejša z najpomembnejšimi informaciji na vrhu, ki so tako hitreje dostopne, za vse ostale vsebine pa je na voljo meni in posebne podstrani: za otroke, mlade, odrasle in starejše.

Spoštovani člani in obiskovalci, ker nam vaše mnenje veliko pomeni in ker bi želeli nekoliko več izvedeti o vaših navadah pri obiskovanju knjižnic, smo pripravili kratko spletno anketo. Vabimo vas, da jo izpolnite, zanjo boste potrebovali manj kot tri minute. Zahvaljujemo se vam za odgovore!

Obveščamo vas, da bo Knjižnica Podpeč od 16. 10. do 27. 10. 2017 zaprta zaradi prenovitvenih del. Morebitna zamudnina se v tem času ne bo beležila. Prosimo vas za razumevanje in vas vabimo k obisku naših ostalih knjižnic.
Slovanska knjižnica vabi na tretji domoznanski filmski večer iz cikla Ljubljana v gibljivih slikah, ki ga letos posvečamo slovenskemu režiserju Matjažu Klopčiču. Tokrat bo po ogledu kratkega Klopčičevega filma Romanca o solzi (1961) o Matjažu Klopčiču in njegovem delu spregovorila režiserka Maja Weiss.
Stran 1 od 38

Napovednik

Koledar

« November 2017 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

thl

pionirska

BZ-logo