Arhiv novic

Knjižnica Jožeta Mazovca bo v soboto, 29. junija 2019, zaprta zaradi preopremljanja gradiva in inventure. Ta dan vas vabimo v druge naše knjižnice, v katerih lahko po želji vrnete tudi gradivo iz Knjižnice Jožeta Mazovca brez plačila za vračilo v drugi enoti. Hvala za razumevanje.
V Mestni občini Ljubljana potekajo intenzivne priprave na kandidaturo Evropska prestolnica kulture 2025 (EPK). Projekt EPK 2025 je projekt vseh prebivalcev in prebivalk Ljubljane, zato želijo tudi v neposrednih stikih slišati vaša mnenja, predloge in pobude ter opraviti vrsto pogovorov z meščani Ljubljane v lokalnih okoljih.
Knjižnica Šentvid, enota Mestne knjižnice Ljubljana, je na natečaju za najboljšo zeleno knjižnico (Green Library Award 2019), ki ga organizira krovna mednarodna knjižničarska organizacija IFLA, dosegla izredno visoko uvrstitev. V zelo tesni konkurenci je med 34-mi prijavljenimi zelenimi knjižnicami z vsega sveta zasedla zavidljivo 4. mesto za zmagovalno predstavitvijo knjižnice iz mesta Cali v Kolumbiji. (1. Hungary, Kiskunfelegyha, 2. Ireland, Cork, 3. France, Reunion 4. Slovenia, Ljubljana, 5. USA, New York).
Ob Dnevu Mestne knjižnice Ljubljana smo v četrtek, 6. junija 2019, organizirali zaključno prireditev projekta Mesto bere ... pripovedi iz Afrike. Veseli nas, da ste se tudi letos pridružili našim branjem v takšnem številu – v že osmi sezoni branj!
V četrtek, 6. junija 2019, smo v Knjižnici Otona Župančiča razglasili prve tri najboljše prispevke natečajev metaFORA, poHAIKUJ in preDRAMI se ter podelili nagrade. Po podelitvi nagrad smo prisluhnili multimedijskemu dogodku z naslovom Rojenice Sojenice, ki je potekal v izvedbi dvojca Bajaté (Maše Budič in Nine Milavec).
Zaključno žrebanje 13. cikla Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza z naslovom NA, ROD, NA! GALERIJA! bo v sredo, 5. junija 2019, ob 11. uri, v Narodni galeriji (Zlata dvorana, Cankarjeva 20, Ljubljana).
Z veseljem in ponosom sporočamo, da je Tilka Jamnik, naša dolgoletna sodelavka, letošnja dobitnica Maryann Manning Special Service Award – nagrade, ki jo podeljuje ILA za vseživljenjsko delo, predanost ter izjemne dosežke na področju pismenosti. Iskrene čestitke!
Počitniško ustvarjanje butalskih lutk je tudi letos obrodilo sadove. Naše mlade ustvarjalce je nagradila Komisija natečaja Knjigovanje v sestavi dr. Aksinje Kermauner, Jane Kolarič, Andreja Predina in mag. Savine Zwitter. Nagrade se zelo veselimo in iskreno čestitamo vsem nagrajencem.
V okviru Dneva Mestne knjižnice Ljubljana vas vabimo na celodnevno druženje v Knjižnico Otona Župančiča, ki bo v četrtek, 6. junija, med 9. in 21. uro. Pripravili smo raznovrsten program, ki bo potekal ves dan po vsej knjižnici. Osrednji del prireditve tudi letos namenjamo zaključku bralnega projekta Mesto bere … pripovedi iz Afrike, ki bo ob 17. uri v Knjižnici Otona Župančiča, dvorana, 3. nadstropje.
Vabljeni na zaključno prireditev natečaja Zgodbe mojega kraja 2019, ki bo v sredo, 29. maja, ob 17. uri v dvorani Knjižnice Otona Župančiča (3. nadstropje). Na dogodku bomo razglasili nagrajence in podelili nagrade avtorjem najboljših zgodb.
Stran 1 od 57

Napovednik

Koledar

« Julij 2019 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

thl

pionirska

BZ-logo