Arhiv novic

Knjižnice.si je portal slovenskih splošnih knjižnic. Na enem mestu združuje vse pomembne informacije o dejavnostih slovenskih splošnih knjižnic.

Vljudno vas vabimo, da se nam v petek, 20. 12. 2019, ob 12. uri pred Mestno hišo pridružite na 19. tradicionalni prireditvi Vrnimo ljudem knjigo, ki bo posvečena 419. obletnici požiga slovenskih protestantskih knjig.

Razveselite svoje najbližje in jim letos za praznike podarite kar celotno knjižnico!

Sedmim občinam pogodbenim partnericam, za katere Mestna knjižnica Ljubljana opravlja knjižnično dejavnost, se je v teh dneh pridružila še osma. Župan občine Dol pri Ljubljani Željko Savič in direktorica Mestne knjižnice Ljubljana mag. Teja Zorko sta slavnostno podpisala Pogodbo o zagotavljanju knjižnične dejavnosti kot javne službe za občino Dol pri Ljubljani. S prvim januarjem prihodnjega leta Knjižnica Jurij Vega Dol pri Ljubljani tako prehaja pod okrilje Mestne knjižnice Ljubljana. 

O namenu in dogodkih projekta Svet med nami bosta ob odprtju Tedna nizozemske kulture spregovorila direktorica MKL mag. Teja Zorko in veleposlanik kraljevine Nizozemske v Sloveniji Nj. Eksc. Marco Hennis.

Ob vsakem letu, ki odhaja, je vedno nekaj hvaležnosti, ki ostaja. Najbolj smo hvaležni za vas, da v naših knjižnicah še vedno najdete tisto, kar ni moč najti drugod: naj bo to zanimiva knjiga, ki vam pride v roke, predavanje ali poučna delavnica, ki vas nauči nekaj novega, pravljica, ki jo poslušate z otrokom v naročju, ali prijaznost zaposlenih s svojimi neusahljivimi namigi za dobro branje.

Dnevu slovenskih splošnih knjižnic sledi svetovni dan filozofije!

Tako je, danes, 21. 11. 2019,  si lahko resnično brez greha vzamete čas za filozofiranje. Tudi mi si ga bomo!

Pionirska, center za mladinsko književnost in knjižničarstvo vas vabi na Praznik zlatih hrušk, ki bo v sredo, 27. novembra 2019, ob 11. uri, v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma.

Vabimo vas na 35. Slovenski knjižni sejem, ki se bo od 26. novembra do 1. decembra odvijal v Cankarjevem domu. Program je bogat in zanimiv za vse ljubitelje literature, knjige in kulture.

Kakšen bo letošnji sejem pa si preberite v intervjuju Revije Bukla z dolgoletnima članoma organizacijskega odbora, Zdravkom Kafolom in Luko Novakom.

V okviru projekta Svet med nami vsako leto pripravljamo predstavitveni teden kulture izbrane države. Tokrat ga bomo od 2. do 6. decembra 2019 posvetili Nizozemski. To slikovito deželo bogate kulturne in zgodovinske dediščine bomo spoznavali s pomočjo predavanj, pogovorov, izobraževalnih delavnic, filmskih projekcij, glasbenih dogodkov ter razstav. Zlasti nas bosta zanimali likovna umetnost in zgodovina tako imenovane Zlate dobe Nizozemske, ko ta postane ena izmed največjih pomorskih in trgovskih velesil Evrope.

Stran 1 od 59

Napovednik

Koledar

« Januar 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri