Arhiv novic

Zaključna prireditev natečaja »Zgodbe mojega kraja: o njegovih ljudeh, zgodovini, naravni in kulturni dediščini«, ki je potekal od 8. februarja do 15. aprila 2018, bo 24. maja 2018 ob 17. uri v Trubarjevi hiši literature na Stritarjevi ulici 7 v Ljubljani. Na dogodku bomo javno razglasili nagrajence natečaja. Vljudno vabljeni!
26. Dnevi medu v Polhovem Gradcu bodo posvečeni svetovnemu dnevu čebel, ki ga letos praznujemo prvič. Obiskovalci si boste lahko ogledali razstavo čebel in panjskih končnic, se udeležili predavanj in preizkušali svoje spretnosti na umetniških in ustvarjalnih delavnicah.
Obveščamo vas, da bo Knjižnica Ig v četrtek in petek, 10. in 11. 5. 2018, zaprta zaradi inventure knjižničnega gradiva. Morebitna zamudnina se v tem času ne bo beležila. Prosimo vas za razumevanje in vas vabimo k obisku naših ostalih knjižnic.
Natečaj Zgodbe mojega kraja se je zaključil 15. aprila 2018. Zelo smo veseli, da smo prejeli kar 56 pisnih prispevkov, za kar se vsem najlepše zahvaljujemo!
Zaradi prehoda na novo platformo knjižničnega sistema COBISS3 trenutno ne deluje storitev dostopa na daljavo do elektronskih podatkovnih zbirk. Napako bomo skušali odpraviti v najkrajšem možnem času. Za morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in se zahvaljujemo za razumevanje.
Vabimo vas na enodnevno strokovno posvetovanje, ki bo v sredo, 18. aprila 2018, ob 9.30 v dvorani Knjižnice Otona Župančiča v 3. nadstropju.
Začetek pomladi pomeni tudi obdobje, ko se do konca meseca aprila zvrstijo vsi najpomembnejši mednarodni literarni dnevi: Slovenski dnevi knjige, Svetovni dan poezije, Mednarodni dan knjig za otroke oz. Svetovni dan mladinske književnosti, Svetovni dan knjige in Noč knjige. V želji po širjenju bralne kulture bomo naš prireditveni program posvetili predvsem promociji leposlovne literature, poezije, mladinske književnosti in drugih raznovrstnih dogodkov vezanih na knjigo in branje.
Literarni natečaji na temo proze, poezije in dramatike pod skupnim imenom Oddaj na natečaj v MKL so zaključeni. Gre za projekte spodbujanja ustvarjalnega pisanja in izražanja mladih avtorjev med 15. in 25. letom v slovenskem jeziku.

Pri prenovi Knjižnice Šentvid smo izhajali iz usmerjenosti knjižnice v zeleno knjižnico, ki kot informacijski center združuje in povezuje različne organizacije, skupine in posameznike v lokalnem okolju. Koncept zelene knjižnice je služil kot osnovno vodilo pri arhitekturnem preoblikovanju prostora in opreme.

Na praznične dni, v petek, 27. aprila, ter v torek in sredo, 1. in 2. maja 2018, bodo vse naše knjižnice zaprte. Nekatere knjižnice bodo zaprte tudi v ponedeljek, 30. aprila. Izjemoma bodo tisti dan po ustaljenem urniku odprte: Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Črnuče, Knjižnica Fužine, Knjižnica Grba, Knjižnica Ig, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Poljane, Knjižnica Polje, Knjižnica Prežihov Voranc, Knjižnica Rudnik, Slovanska Knjižnica, Knjižnica Šentvid, Knjižnica Šiška in Knjižnica Škofljica. Stroška za vračilo gradiva v drugi knjižnici vam ta dan ne bomo zaračunali, prav tako se vam na zaprte dneve knjižnic izposoja in zamudnina ne beleži.

Stran 1 od 45

Napovednik

Koledar

« Maj 2018 »
Po To Sr Če Pe So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

thl

pionirska

BZ-logo