Arhiv novic

Študente in dijake vabimo k učenju v naših knjižničnih prostorih. Čitalniška mesta so glede na priporočila NIJZ razporejena tako, da upoštevamo medosebno razdaljo, po vsaki uporabi jih tudi razkužimo. Uporaba zaščitnih mask je obvezna le v prostorih, kjer ni možno zagotoviti varne razdalje med obiskovalci.

Vabimo vas tudi k obisku Središča za samostojno učenje v Knjižnici Otona Župančiča, kjer so na voljo računalniki v študijskih celicah. Rezervirajte jih na 01/308 51 23 ali ssu@mklj.si.

Trenutno so zaprte časopisne čitalnice, saj dostop do dnevnega časopisja še ni mogoč, tudi uporaba javnih računalnikov v knjižnici še ni dovoljena.

 

 

Za dobro počutje vseh obiskovalcev in zaposlenih vas prosimo, da upoštevate navodila NIJZ:

  • v knjižnico vstopajte le, če ste zdravi;
  • med obiskom knjižnice si razkužite roke. Razkužila so na voljo pri vhodu v knjižnico;
  • upoštevajte, da je število obiskovalcev v prostoru knjižnice omejeno;
  • upoštevajte predpisano varnostno razdaljo med obiskovalci, ki znaša 1,5 metra;
  • če le mogoče, za plačilo uporabite brezstična plačilna sredstva.

Hvala!

Naj poletje ne mine brez dobre knjige. Pridruži se NajPoletavcem!

Dobi super navado in super nagrado: branje in majico ter sodeluj v nagradnem žrebanju. Pridruži se Poletavcem – poletnim bralcem in preživi počitnice v družbi svojih najljubših knjig, revij, časopisov …

Med poletnimi počitnicami izberi 30 dni in beri 30 minut na dan. Prebrano zapisuj v bralni seznam, ki ga dobiš v knjižnici ali si ga natisneš, odrasli pa naj s podpisom potrdijo, da si res bral(-a).

Izpolnjeni bralni seznam najkasneje do 10. septembra oddaj v knjižnici, pošlji v e-pošti na poletavci@mklj.si ali po navadni pošti.

V juniju pripravljamo nabor različnih dogodkov, ki jih boste lahko spremljali od doma. Vsi dogodki bodo potekali v spletni obliki, nekaj pa jih bo mogoče spremljati tudi v živo, v dvorani Knjižnice Otona Župančiča.

Gradivo, ki ste si ga izposodili pred zaprtjem knjižnic in mu je rok za izposojo potekel v tem času, bo – vrnjeno do sobote, 30. 5. – opravičeno stroška zamudnine.

Vrnite ga pravočasno!

Nadaljnje zamudnine se začnejo obračunavati z 31. 5. 2020.

Z veseljem vam sporočamo, da lahko ponovno dostopate do naših knjižnih polic in si samostojno izbirate gradivo!

Čitalnice, študijski prostori računalniška mesta in pravljične sobe ostajajo zaenkrat še zaprte.

Naučite se oblikovati besedilo, delati s preglednicami, pošiljati elektronsko pošto in se seznanite s 3D tehnologijo, ki jo uporabljamo v knjižnici!

Ali bi se morda raje naučili šahirati?

Vse to in še več najdete v naši e-učilnici, kjer smo za člane knjižnice pripravili uporabna učna gradiva z različnih področij.

Vabljeni v novo Knjižnico Polje!

Po 46 letih poslovanja na prejšnji lokaciji vas s ponosom in veseljem vabimo v nove in sodobne prostore Knjižnice Polje, na naslovu Polje 383 v novi soseski Polje IV. V knjižnici so vam na voljo knjige (46.336 enot), filmi ter glasba (3.421 enot) ter mnogo časnikov, tednikov in revij za branje v knjižnici ali izposojo na dom.

Prednosti nove knjižnice so umeščenost v središče novih sosesk, dostopnost za gibalno ovirane ter osebe z vozički in še enkrat večja površina knjižničnih prostorov kot prej. Knjižnica meri 685 m2 , ima dostop v atrij ter za izvedbo prireditev možnost souporabe dvorane, ki je v stavbi knjižnice. Najmlajši obiskovalci so dobili pravljično sobo, mladi pa svoje prostore z udobnim pohištvom, članom sta na voljo še e-točka, z možnostjo uporabe lastnih računalnikov z  brezžičnim dostopom v knjižnici ter časopisna in študijska čitalnica. Novost je Kreativnica, namensko oblikovan prostor za ustvarjalno preživljanje prostega časa, ki je narejen po zgledu in izkušnjah knjižnic po svetu in kjer boste pridobivali in delili praktična znanja s pomočjo brezplačne uporabe orodja in pripomočkov.

V knjižnici je pitnik s tekočo vodo. Del knjižnice je namenjen razstavnemu prostoru za izdelke, kjer lahko razstavljate tudi obiskovalci knjižnice. Sanitarije so prilagojene gibalno oviranim, staršem z dojenčki je na voljo previjalni kotiček.

Prostor nove knjižnice je oblikovan tako, da se boste v njem dobro počutili posamezniki in družine. Poskrbeli smo, da boste čim več opravili sami: samostojno si boste izposojali gradivo na knjigomatih ter tiskali in fotokopirali na Printbox aparatu. V pripravi je tudi samostojen prevzem rezerviranega gradiva ter vračilo gradiva preko knjigomata tudi v času, ko je knjižnica zaprta.

Sprehodite se med knjižnimi policami in si izberite gradivo. Čitalniška mesta ostajajo do nadaljnjega zaprta. Obratovalni čas je spremenjen, zato ga preverite tukaj.

Nov naslov Knjižnice Polje je Polje 383.

Fotografski natečaj na temo Ples se je zaključil 29. februarja 2020. Med prispelimi deli so bile izbrane tri zmagovalne fotografije, deset fotografij ožjega izbora in sedem dodatnih fotografij.

Zmagovalkam in zmagovalcem iskreno čestitamo, vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za sodelovanje!

Zahvaljujemo se vsem strokovnim delavcem v vzgojno izobraževalnih zavodih in staršem, ki ste z več kot 8.300 predšolskimi otroci odkrivali brezmejne svetove slikanic v okviru družinskega bralnega projekta Ciciuhec, beremo z malčki.
Stran 1 od 63

Koledar

« Julij 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri