Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Tečaj robotike z mini RoboSumo turnirjem

Pravi japonski sumo borci nas ne morejo obiskati v knjižnici. Ampak natanko tako, kot poteka sumo borba, bo v knjižnici potekal RoboSumo turnir.

Vabimo vse robo navdušence na tečaj robotike, ki ga organiziramo v sodelovanju z Laboratorijem za robotiko na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Programirali boste mini sumo robote in se na koncu s svojo mojstrovino pomerili na RoboSumo turnirju.

Obiskali bomo tudi bližnji Laboratorij za robotiko, kjer sicer sestavljajo in programirajo čisto prave robote. Tega pa ne vidite vsak dan!

Za udeležbo na tečaju zbiramo prijave. Ob prijavi vas bomo prosili za podatek o starosti udeleženca/-ke in o njegovem/njenem poznavanju programiranja v C++/Arduino, da lahko prilagodimo stopnjo zahtevnosti tečaja.

Tečaj je primeren za učence 8. in 9. razreda osnovne šole in dijake vseh letnikov srednje šole.

Si fen ali fenica japonske kulture, mang, videoiger ali robotike? Pridruži se nam v Knjižnici Prežihov Voranc na treh posebnih popoldnevih v okviru projekta Multi-kul-praktik. To je kul projekt, ki širi obzorja, izobražuje in navdihuje. Na zabaven način vsako leto predstavimo drugo deželo, z njenim jezikom, običaji, kulturo … Letos spoznavamo Japonsko.