Na vsebinoNa glavni meni

Mesto bere

V novi sezoni branj pri projektu Mesto bere vam predstavljamo 30 zanimivih zgodb sodobnih slovenskih avtorjev in avtoric, ki jih med vrsticami na raznolike načine povezuje mesto Ljubljana. Dodali smo jim izbor reprezentativnih slovenskih avtorjev in avtoric pretežno mlajše generacije, ki so zanimivi tudi širšemu bralskemu občinstvu.

Z branji začenjamo na Ta veseli dan kulture, 3. decembra 2021, in zaključimo 3. maja 2022.

V bralnem projektu lahko sodelujete člani Mestne knjižnice (16+), ki boste prebrali vsaj 5 knjig z aktualnega seznama priporočenih knjig in nam do 3. maja 2022 poslali izpolnjen obrazec ali izpolnili e-obrazec.

Tudi letos bomo podarili nagrado našega sponzorja, vikend paket za dve osebi v butičnem hotelu Sunrose 7 v Bohinju.

Projekt tudi letos pripravljamo tudi v sodelovanju z Mladinsko knjigo, Knjigarno Konzorcij.

Bralni seznam

ODDAJ E-OBRAZEC

 

O knjigah

Literarna obzorja tokrat širimo z naslovi sodobnih slovenskih avtorjev in avtoric. Izbor vsebinsko zajema tako intimne zgodbe posameznikov in družbeno prelomne zgodbe. Literatura, ki jo bomo spoznavali v petmesečnem bralnem projektu, prikazuje družbene razmere in intimne probleme, s katerimi se soočamo v sodobnem času v našem prostoru.

Sodobno slovensko literaturo predstavljamo z uveljavljenimi slovenskimi avtorji, kot so Jani Virk, Milan Kleč, Emil Filipčič, Zoran Hočevar, Andrej Skubic, Andrej Blatnik, Maja Novak, Dušan Čater … in drugimi. Ob njih so na seznamu še zanimiva dela avtorjev mlajše generacije, Nejca Gazvode, Vesne Lemaić, Jurija Hudolina, Sebastijana Preglja, Gorana Vojnovića, Suzane Tratnik, Polone Glavan, prejemniki nagrad in tisti, ki so s svojimi knjigami zaznamovali literarni prostor, ga sooblikujejo ali ga še bodo.
Zgodbe sodobne slovenske literature z aktualnega priporočilnega seznama pokrivajo različne teme in literarne stile novejšega obdobja slovenske knjižne ustvarjalnosti. Sprehodi po literaturi nas bodo vodili od zgodb, ki vznemirjajo, dilem, ki jih pred pisce postavlja sodoben družbeni kontekst, do raziskovanja aktualnih literarnih tem ter v prostrana prostorja brezmejnih knjižnih svetov.

Pregled vseh sezon projekta

 

PomembnO

PODPORNIKI PROJEKTA