Bralnica pod trško lipo

V Občini Velike Lašče je bila prvega junija letos na pobudo tamkajšnjega župana Antona Zakrajška in Mestne knjižnice Ljubljana, Knjižnice Frana Levstika postavljena Bralnica pod lipo, ki je postala naša prva knjigobežnica.

Mestna knjižnica Ljubljana na različne načine spodbuja prebivalce v okoljih, kjer deluje, k čim večji bralni aktivnosti. Ena od njih je knjigobežnica, ki omogoča dostop do knjig brez članstva v knjižnici in brez vračilnih rokov.

V Občini Velike Lašče so se odločili za postavitev knjižnice na prostem v predelani stari telefonski govorilnici. Govorilnica, ki jo s treh strani obdajajo slike in citati treh velikih Slovencev, ki so bili rojeni v tej občini, Frana Levstika, Primoža Trubarja in Josipa Stritarja, stoji pod lipo na trgu v središču Velikih Lašč. Razsvetljava v govorilnici se napaja iz sončnih celic ter je tako dostopna in uporabna štiriindvajset ur na dan vsak dan.

Za dopolnjevanje knjižnične zbirke bo skrbela Knjižnica Frana Levstika, knjige pa bodo lahko prispevali tudi uporabniki knjižnice, tako da bodo v zameno za izposojeno knjigo v zbirko prispevali svojo knjigo in bo knjigobežnica delovala kot menjalnica knjig.

Koledar

« Julij 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri